Links til Billeder og tekst:

Arrangørens billeder – Lisbeths billeder – Gervids BillederArtikel fra en lokal avis

 

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Beretning fra en deltager:

Jeg har lige været på en forlænget weekend i Luxembourg med Fodslaw Brande og Kjellerup Special for at vandre, og det er første gang, jeg boede på hotel på en 100 km vandretur.
Concepted var “All You Can Walk in 24 hours”
Man kunne deltager på 3 forskellige måde:
  1. Som enkeltgænger på et 24-timers arrangement, hvor man kunne gå så langt som man ønskede, men for at blive betegnet som gennemført skulle man gå mindst 100 km.
  2. Som hold med 2, 3 eller 4 personer, hvor holdet skulle gennemføre minimum 100 km. Der måtte kun være 1 person fra holdet på ruten ad gangen. Man satte selv sit hold.
  3. Som enkeltperson på valgfrie distancer (6, 12, 25, 42 eller 70 km) med start lørdag morgen.
Jeg havde valgt 100 km på under 24 time. Da jeg har været i Luxembourg før, viste jeg godt, at der var mange bakker, og dem er jeg ikke vilde med. Så jeg var lidt bange for, om jeg kunne gennemføre og havde hørt, at der var 1950 højdemeter, men det skulle prøves.
Vi skulle starte kl. 19:00 og der var 4 sløjfer på henhold vis 25, 24, 28 og 26 km i alt 103 km. Jeg havde hørt at den sidste sløjfe skulle være hård.
Jeg var glad for, at vi skulle begynde kl. 19, for jeg ved, at man få to fjender på en 100 km., det bliver mørk og man blive træt, så de først 50 km var det mørkt, og de sidste var man træt, jeg ønskede ikke begge fjender samtidig.
Man ønsker ikke at gå forkert på en 100 km, men ruteafmærkningen var elendig og mangelfuld, jeg gik forkert to gange, men opdagede det ret hurtig. Mange gængerne gik forkert særligt om natten.
Underlaget på store dele af turen var ikke særlig jævnt, med både granit og sten samt fritliggende rødder i skoven, og i byen var der mange trapper og brosten, og den højeste stigning var 17%, og der var flere gange stigninger mellem 7 og 10%.
På 1. og 3. sløjfe kom vi forbi vores hotel lige før mål, særlig 3. gang havde man lyst til at går i seng, men som en af mine vandrevenner siger, du vil fortryde det i morgen.
Kl. 12:15 lørdag begyndte jeg på den sidste sløjfe, som skulle være hård, og jeg var træt. Det viste sig at heldigvis, at det kun var 1 km, som var særlig hård, stigning var 10% og store sten som underlag.
Kl. 18:42 kom jeg i mål og var glad, jeg kunne ikke få armene ned.
Højdemeter viste kun at være 1650 meter.
Forplejningen på 100 km var ikke noget at råbe hurra på.
Man har det godt efter 103 km, 1650 højdemeter og den hårdeste 100 km tur jeg har været på.
Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg havde lyst til at opgive, men man er jo stædig.
Det var 53. gang jeg gik 100 km.
Tak til alle jer, som var med på turen.
Kaj
Beder